Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Po fakultní nemocnici se k zákazu návštěv připojila i nemocnice Privamed

Plzeň, publikováno 30.01.2019, autor: Richard Beneš

Ve Fakultní nemocnici Plzeň platí od čtvrtka zákaz návštěv | Autor: TV ZAK

Z důvodu zvýšeného výskytu respiračních onemocnění vyhlašuje Fakultní nemocnice Plzeň zákaz návštěv, který platí až do odvolání od čtvrtka 31. ledna 2019 od 8.00 hodin. Stejný krok podnikla ve čtvrtek také další plzeňská nemocnice Privamed, která zakázala návštěvy na všech svých odděleních. V FN Plzeň Lochotín se zákaz týká Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny, Hematologicko-onkologického oddělení, Hematologicko-onkologické oddělení Dětské kliniky, Gynekologicko-porodnické kliniky - oddělení šestinedělí a všech jednotek intenzivní péče na všech klinikách a odděleních.

V FN Plzeň Bory platí zákaz na oddělení ARO, včetně DIOP a DIP, dále potom na Geriatrickém oddělení a rovněž i zde na všech JIP. „Žádáme návštěvníky, kteří navštíví ostatní oddělení či kliniky, aby přicházeli v menších počtech a dodržovali zásady respirační hygieny,“ informovala Eva Bočková z vedení fakultní nemocnice.

Zákaz návštěv platí ze stejných důvodů jako ve fakultní nemocnici již od úterý 29. ledna až do odvolání na všech odděleních v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech na Plzeňsku. Naopak bez zákazu jsou zatím ve všech šesti nemocnicích, které zřizuje Plzeňský kraj. Žádné omezení návštěv v tomto týdnu prý krajské nemocnice neplánují.

Fotogalerie

Ve Fakultní nemocnici Plzeň platí od čtvrtka zákaz návštěv | Autor: TV ZAK