Jsme televize vašeho kraje

Noční drama v baru Jekyll & Hyde, žena si objednala drink a za minutu porodila chlapečka

Plzeň, publikováno 29.01.2019, autor: Richard Beneš

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Tak to tady ještě nebylo! Hodně rušný zásah zažili záchranáři, kteří se třemi vozidly vyjížděli po půlnoci do jednoho z barů v Americké ulici v Plzni k překotnému porodu. Dítě tam přišlo na svět přirozenou cestou. Novorozeného chlapce záchranáři transportovali přímo z baru v inkubátoru do fakultní nemocnice, zatímco jeho matku odvezla záchranka do stejné nemocnice dalším vozem. O neobvyklém případu informoval Vítězslav Sladký ze záchranné služby. Další podrobnosti k případu připravujeme.

Asi kolem jedné hodiny přišla do baru Jekyll & Hyde těhotná žena. „Na baru si u mě objednala fantu. Pak mi v klidu oznámila, že bude rodit. Bylo to dost divné. Měla v puse cigaretu. A potom opravdu začala rodit,“ popsal noční neobvyklý zážitek barman Jiří Bureš. V baru se v tu dobu nacházela společnost asi šesti mladých žen, které tam slavily rozlučku se svobodou jedné z nich. Mezi nimi byly i dvě zdravotní sestřičky, které se rodičky okamžitě ujaly.

„Volal jsem okamžitě záchranku. Tu ženu jsme položili na zem na deku a během minuty porodila. Bylo to neuvěřitelně rychlé. Nejdříve jsme si mysleli, že dítě není živé, ale pak začalo dýchat. Zabalili jsme ho do šátku a čekali na příjezd záchranářů. Ti se pak postarali o všechno ostatní, ženu i dítě odvezli do nemocnice. Byl to pro všechny obrovský zážitek. Bylo také velké štěstí, že na místě byly ty zdravotní sestřičky a že rodičce okamžitě pomohly. Po odjezdu záchranářů jsem se pak z toho zážitku všichni asi hodinu vzpamatovávali,“ řekl Jiří Bureš.

Podle informací záchranářů byl novorozenec v pořádku. A to i přesto, že jeho matka těsně před porodem stačila ještě sdělit, že rodit by správně měla až za dva měsíce. Chlapeček je podle informací mluvčí nemocnice Gabriely Levorové ve stabilizovaném stavu. V péči lékařů je i jeho matka.

Fotogalerie

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
V tomto inkubátoru záchranáři transportovali narozeného chlapečka | Autor: TV ZAK
Barman Jiří Bureš nikdy nečekal, že v práci bude asistovat u porodu. | Autor: TV ZAK