Jsme televize vašeho kraje

To je bizár! Opilého řidiče bez dokladů vystřídal za volantem po nehodě ještě opilejší spolujezdec

Plzeň, publikováno 03.01.2019, autor: Richard Beneš

Takto skončil po nehodě vůz opilé posádky | Autor: Policie ČR

Kuriózní dopravní nehodu se zajímavým koncem řešili policisté z Domažlicka. Opilý motorista po nezvládnuté jízdě zdemoloval plot a následně ještě naboural do automobilu, který tam parkoval před domem. Poté si na místo řidiče přesedl ještě o něco více opilejší spolujezdec. Následně pak odjeli z místa dopravní nehody, aniž by ji oznámili. Krátce poté je zastavila policejní hlídka, která zjistila zajímavé skutečnosti.

Úplně na začátku celého případu byla banální havárie na silnici II/196 v obci Meclov, kde dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW po projetí mírné levotočivé zatáčky v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy. Na kluzké a zasněžené vozovce dostal s vozidlem smyk, přejel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do oplocení domu a poté do zaparkovaného vozu značky VW Passat. Nehoda se obešla bez zranění.

„Po nehodě se vyměnil řidič se spolujezdcem a z místa tak odjel pětadvacetiletý muž. Nehodu neoznámili policii, ačkoliv tuto povinnost měli. Zhruba kilometr za obcí Meclov vozidlo zastavila hlídka poběžovických policistů. Zkouška na alkohol prokázala u mladšího muže 1,72 promile alkoholu v krvi, u pětadvacetiletého muže byl výsledek ještě o něco vyšší, a to 1,91 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Oba řidiči se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Následné vyšetřování dopravní nehody odhalilo, že první řidič u sebe neměl při řízení řidičský průkaz. Škoda na vozidle BMW byla vyčíslena na 30 tisíc korun, škoda na oplocení na 10 tisíc korun a na vozidle VW vznikla také škoda za 10 tisíc korun. Dopravní nehodu dále vyšetřují policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích, jízdu pod vlivem alkoholu druhého řidiče šetří policisté Obvodního oddělení Poběžovice.

 

Fotogalerie

Opilci nabourali i vůz zaparkovaný před domem | Autor: Policie ČR
Plot je totálně zdemolovaný | Autor: Policie ČR
Takto skončil po nehodě vůz opilé posádky | Autor: Policie ČR