Jsme televize vašeho kraje

Starostkou MO Plzeň 1 se stala Helena Řežábová (ODS), prvním místostarostou je Miroslav Brabec (ČSSD)

Plzeň, publikováno 01.11.2018, autor: Richard Beneš

Starostkou MO Plzeň 1 se stala Helena Řežábová | Autor: Richard Beneš

Nové vedení si zvolilo ve čtvrtek večer zastupitelstvo prvního plzeňského městského obvodu. Starostkou MO Plzeň 1 se stala podle očekávání Helena Řežábová (ODS). Ta byla jediným kandidátem navrženým na post starosty obvodu. Stát bude v čele koalice, kterou vytvořila ODS, ČSSD, TOP 09, Pro Plzeň a KDU-ČSL. V opozici naopak zůstal vítěz voleb, hnutí ANO, dále pak Piráti a KSČM. V zastupitelstvu, které má 27 členů má koalice se 14 mandáty těsnou většinu.

Pro starostku Helenu Řežábovou hlasovalo v tajné volbě 14 členů koalice. Krátce předtím si zastupitelé odhlasovali, že budou mít vedle starosty ještě tři uvolněné místostarosty a šéfy dvou výborů. Rada pak bude mít celkem sedm členů. Prvním místostarostou se stal se ziskem 15 hlasů dnes již bývalý starosta Miroslav Brabec (ČSSD), druhou místostarostkou pak Ilona Jehličková (TOP 09). Pro tu hlasovalo 24 zastupitelů a získala tak velmi silný mandát. Třiadvacet členů zastupitelstva dalo hlas třetímu místostarostovi, kterým se stal Jiří Uhlík (PRO Plzeň). Ani jeden z nich neměl při volbě protikandidáta.

Radu městského obvodu pak doplnili ještě zbývající tři členové, Jan Řehula (ODS), Václav Černý (ODS) a Jaroslav Stroukal (ČSSD). „Za svoji osobu mohu říci, že hodlám funkci starostky MO Plzeň 1 vykonávat zodpovědně a ze všech svých sil. Ano, uvědomujeme si riziko takové křehké koalice, ale hodláme ji posilovat dobrou prací, otevřeným jednáním, spoluprací s ostatními a v neposlední řadě vlastní kázní,“ uvedla nová starostka Helena Řežábová.

Fotogalerie

Starostkou MO Plzeň 1 se stala Helena Řežábová | Autor: Richard Beneš
Starostka se svými nově zvolenými místostarosty | Autor: Richard Beneš
Ustavující jednání Zastupitelstva MO Plzeň 1 | Autor: Richard Beneš
Slib zastupitele složila i opoziční zastupitelka Magdaléna Daňková (Piráti) | Autor: Richard Beneš