Jsme televize vašeho kraje

V Železné Rudě se chystají změny ve vedení radnice, vládnout má Volba pro Železnorudsko a ČSSD

Plzeň, publikováno 26.10.2018, autor: Richard Beneš

MÚ Železná Ruda | Autor: Richard Beneš

Velké změny se chystají ve vedení radnice oblíbeného horského střediska Železná Ruda, kde v minulých letech vládla ODS. Na koalici se totiž předběžně dohodli vítězní nezávislí kandidáti z Volby pro Železnorudsko s ČSSD. Zatímco sociální demokraté získali dva mandáty do zastupitelstva, které má 13 členů, nezávislí mají pět křesel. Starostou by se měl stát kandidát z ČSSD, dva neuvolněné místostarosty bude mít Volba pro Železnorudsko. Informoval o tom Petr Najman, lídr kandidátky nezávislých.

Novým starostou Železné Rudy by se měl v pondělí na ustavujícím jednání zastupitelstva stát sociální demokrat Filip Smola. Místostarostové pak budou Petr Najman a Filip Brož. „Rozhodli jsme se s kolegou Filipem Brožem, že si ponecháme naše občanská povolání, to jsme říkali už před volbami. I když jsme vyhráli volby, budeme zastávat posty neuvolněných místostarostů,“ řekl Petr Najman, který v Železné Rudě šéfuje společnosti Lesy ČR.

Členové nově vznikající koalice by se chtěli v příštích čtyřech létech zaměřit zejména na zvelebení centra Železné Rudy, které mimo jiné potřebuje nové chodníky. Dalším cílem koalice je prosazení investice soukromé firmy v areálu Samoty, kde by měl za 300 milionů korun vzniknout moderní lyžařský areál. Ten se nepodařilo prosadit bývalému vedení radnice, které narazilo na tuhý odpor vedení NP Šumava a ministerstva životního prostředí.

Vedle zástupců Volby pro Železnorudsko a ČSSD s podporou klubu přátel Železné Rudy má v městském zastupitelstvu čtyři mandáty ODS současného starosty Michala Šnebergra a zbývající dva SNK.

Fotogalerie

MÚ Železná Ruda | Autor: Richard Beneš
MÚ Železná Ruda | Autor: Richard Beneš