Jsme televize vašeho kraje

Obžalovaný před soudem popřel vraždu muže i znásilnění sedmileté dívenky

Plzeň, publikováno 23.10.2018, autor: Richard Beneš

Obžalovaný Jaromír Š. před soudem popřel vraždu muže i znásilnění sedmileté dívenky | Autor: Richard Beneš

S ledovým klidem vypovídal v úterý poprvé před senátem plzeňského krajského soudu Jaromír Š. (47). Podle obžaloby se měl dopustit znásilnění nezletilé dívky a vraždy Dominika P. (22) z Mladoboleslavska. Toho měl pachatel letos v lednu vhodit u jednoho opuštěného objektu poblíž Karlových Varů do dva metry hluboké jímky plné výkalů a splašků. Otvor jímky muž zatížil těžkým kovovým víkem. Mladý muž tam pak dlouho umíral zvláště trýznivým způsobem. Předtím ale svedl zoufalý boj o svůj život. Těžké víko bohužel nedokázal odsunout.

„Nic z toho, co je mi kladeno za vinu, jsem nespáchal,“ prohlásil před soudem naprosto chladnokrevně muž, který byl obžalován z bestiální vraždy a znásilnění sedmileté dívenky. Sáhodlouze pak líčil svůj vztah k oběti, bývalé přítelkyni i její dcerce.

Žalobce ale ještě předtím popsal důvody pachatele vedoucí k hrůznému činu. Devětkrát soudně trestaný muž s trvalým bydlištěm na Sokolovsku měl mít ďábelský plán, kterým se chtěl vyhnout stíhání za pohlavní zneužívaní dívenky. Měl v úmyslu svalit vinu na svého známého, který měl vztah s jeho bývalou partnerkou. Starší muž se vydával za Dominika a z jeho mobilu poslal ženě sms zprávu se vzkazem, že to byl on, kdo zneužil její dceru. Dále napsal, že odjíždí do zahraničí a už ho nikdo z nich neuvidí. Mezitím měl muže odvézt na Karlovarsko, kde ho hodil do jímky.

Obžalovaný Jaromír Š. vypověděl, že prodělal infarkt, bral léky a nebyl schopen pohlavního styku. Odmítl tvrzení poškozené holčičky, která velmi podrobně popsala různé sexuální praktiky, které s ní měl provádět. Popřel také, že by Dominika odvezl k domu u Karlových Varů. Připustil pouze, že ho před jeho domem skutečně naložil do svého auta. „Byl omámený, zřejmě pod vlivem nějaké látky. Pomohl jsme mu do auta, seděl vzadu. Během cesty psal něco v mobilu. Pak se mu udělalo lépe, vysadil jsem ho ve Varech u pomníku Ivana Hlinky, měl tam mít nějakou schůzku. Od té doby jsem ho už neviděl,“ tvrdil obžalovaný.

Po Dominikovi začala nejprve pátrat jeho přítelkyně, které se nezdála věrohodná sms zpráva o přiznání k pohlavnímu zneužívání její dcery. Nevěřila ani tomu, že by muž odjel do zahraničí. Před jeho domem se našel zaparkovaný automobil s palubní kamerou umístěnou za oknem. Záznam pak odhalil šokující skutečnost. Bylo na něm vidět, jak z auta před domem vystoupí Jaromír Š., který pak šel do domu. Za několik okamžiků později vyšel ven a podpíral vrávorajícího Dominika. Toho naložil do svého auta a odjel. Až po třech dnech od zmizení policisté našli tělo Dominika v jímce, kde se muž utopil.

Obžalovaný se v jedné své výpovědi přiznal k tomu, že se pohyboval v okolí opuštěného domu. Připustil, že přešel přes zakrytou jímku. Odmítl, že by manipuloval s poklopem. Pachateli hrozí v případě prokázání viny až výjimečný doživotní trest. Pozůstalí pak požadují tři miliony jako nemajetkovou újmu. Hlavní líčení teď pokračuje výslechy dalších svědků a soudních znalců.

Fotogalerie

Obžalovaný Jaromír Š. před soudem popřel vraždu muže i znásilnění sedmileté dívenky | Autor: Richard Beneš
Obžalovaný Jaromír Š. před soudem popřel vraždu muže i znásilnění sedmileté dívenky | Autor: Richard Beneš
Obžalovaný Jaromír Š. před soudem popřel vraždu muže i znásilnění sedmileté dívenky | Autor: Richard Beneš