Jsme televize vašeho kraje

TOP 09 a Starostové: Zklamání ze zisku pouhých tří mandátů

Plzeň, publikováno 13.10.2012, autor: Richard Beneš

Za TOP 09 a Starostové získali tři mandáty do krajského zastupitelstva Pavel Čížek, Marek Sýkora a Marek Ženíšek | Autor: Richard Beneš

Příliš veselo nebylo v sobotu večer v táboře TOP 09, jejíž štáb a sympatizanti sledovali výsledky voleb ve vyhlášeném plzeňském baru Bílý medvěd. Důvod k úsměvu měli jen tři mušketýři v podobě lídra Pavla Čížka, Marka Sýkory a Marka Ženíška, kteří získali tři mandáty a probojovali se tak do krajského zastupitelstva. Všeobecně ovšem TOP 09 a Starostové očekávali mnohem lepší volební výsledek a zklamání na nich bylo vidět.

„Voliči zřejmě preferovali celostátní témata, bylo to vlastně hlasování o reformách, které se voličům nelíbí. My jsme je nedokázali přesvědčit, že do kraje máme dobrý program a že tam máme nové věci. Voliči to prostě nebrali v úvahu,“ zhodnotil volební výsledek Pavel Čížek, lídr TOP 09 a Starostové.

V minulém zastupitelstvu kraje TOP 09 a Starostové ovšem neměli žádná křesla a nyní mají tři. „Ty tři získané mandáty za úspěch samozřejmě považovat nelze. Uvidíme, jaká na kraji vznikne koalice. Pokud to bude koalice ČSSD a komunistů, tak se budeme snažit být v zastupitelstvu tvrdou opozicí,“ dodal Pavel Čížek.    

Vedle starosty Spáleného Poříčí Pavla Čížka slavil volební úspěch v barvách TOP 09 s Starostové také Marek Sýkora, velmi populární starosta města Dobřany. Ten jako nestraník kandidoval ze čtvrtého místa a poskočil díky preferenčním hlasům na druhé místo. Na třetí příčku pak odsunul náměstka ministra zdravotnictví Marka Ženíška, který bude rovněž členem krajského zastupitelstva.

Rovněž i v Bílém medvědovi se podávalo stejně jako v sídle ODS občerstvení formou obložených mís. Členům TOP 09 a Starostů i jejich sympatizantům ovšem nejvíce chutnal výtečný štrůdl. Pilo se pivo, víno i whisky.   

Fotogalerie

Za TOP 09 a Starostové získali tři mandáty do krajského zastupitelstva Pavel Čížek, Marek Sýkora a Marek Ženíšek | Autor: Richard Beneš