Jsme televize vašeho kraje

Hejtman Milan Chovanec při volbách vtipkoval, že volil rivala Jiřího Pospíšila

Plzeň, publikováno 13.10.2012, autor: Richard Beneš

Hejtman Milan Chovanec volil v Plzni - Černicích | Autor: Richard Beneš

Přesně v devět hodin ráno dorazil v sobotu v doprovodu manželky do volební místnosti v Plzni – Černicích také hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec (ČSSD). Zatímco na většině míst se volí ve školách, hasičárnách, klubovnách, nebo i v objektu železniční zastávky, obyvatelé Černic mají volební místnost v objektu hotelu Primavera. Ten si oblíbil i hejtman Chovanec, který tam podle informací serveru Regionpodlupou.cz chodí na různá privátní jednání. Poté, co hejtman vhodil hlasovací lístek do urny, si trochu postěžoval na nízkou volební účast.

„Zatím je pro mě volební účast zklamáním, přičítám to tomu, že v pátek odpoledne i večer bylo v Plzeňském kraji hodně ošklivě. Nejhorší to bylo na Tachovsku, kde vytrvale pršelo. Doufejme, že to bylo jen počasím a lidé to doženou dnes v sobotu. Zájem lidí o politiku samozřejmě klesá, doufám, že přijde k volbám alespoň třicet procent voličů,“ informoval Milan Chovanec. „Chcete, abych se veřejně přiznal k tomu, že jsem volil Jiřího Pospíšila?“ žertoval s úsměvem hejtman na adresu svého největšího rivala z ODS.

Lídr ČSSD také zhodnotil volební kampaň v regionu. „Naše kampaň snad byla věcná, snažili jsme se podchytit věcná témata, ukázat lidem co se v kraji povedlo, co chceme dál dělat. Myslím si, že i kampaň našich největších soupeřů byla věcná a nevymykala se snad až na drobné výjimky slušným zásadám kampaní. Ocenil jsem také, že ODS přiznala, že významně navýšila volební rozpočet oproti tomu, co říkali, tedy že to nebudou čtyři miliony korun. Ta částka byla podstatě vyšší,“ konstatoval Chovanec.

Kriticky se hejtman vyjádřil k hysterii, kterou rozpoutal v Plzeňském kraji proti Pospíšilovi jeho nepřítel Vít Bárta z Věcí veřejných, jenž ovšem v regionu nekandidoval a vedl jen štvavou kampaň pomocí zesměšňujících billboardů. „To je nějaká válka, která do krajské kampaně nepatří, která sem přišla z Prahy a nemám k tomu co dodat,“ řekl Chovanec.

Za zástěnu musel i hejtman | Autor: Richard Beneš

Na rozdíl od svého rivala Jiřího Pospíšila, který si v sobotu odjel po předvolební kampani vyčistit hlavu na Šumavu, nechystá hejtman Chovanec žádný takový výlet. „Budeme odpoledne sledovat výsledky voleb ve štábu a uvidíme, kteří voliči kterých stran zůstali doma. Pak uvidí, zda budeme mít v dalších dnech o čem jednat, nebo zda budu odpočívat delší dobu. Nelze vyloučit, že ještě večer pojedu do Prahy, záleží na výsledcích. Buď tam pojedu já, nebo někdo z mých kolegů,“ dodal Milan Chovanec

Fotogalerie

Hejtman Milan Chovanec volil v Plzni - Černicích | Autor: Richard Beneš
Za zástěnu musel i hejtman | Autor: Richard Beneš