Jsme televize vašeho kraje

Sousedské dřevěné náměstíčko by v Kollárově ulici mělo zůstat i nadále

Plzeň, publikováno 10.05.2018, autor: Richard Beneš

Dřevěné náměstíčko by v Kollárově ulici mělo zůstat i nadále | Autor: Archiv

Dřevěné náměstíčko v Kollárově ulici, které tam vlastními silami vybudovali místní obyvatelé, aby měli kde trávit společný čas, nebude zřejmě odstraněno. Stavbě hrozila likvidace a o jejím osudu měli ve čtvrtek rozhodnout radní města. Nakonec se kauza vrací zpět k projednání do majetkové komise, která rozhodne o výpůjčce pozemku, ovšem tentokrát už má požehnání od vedení města.

Důvod k odstranění dřevěné stavby byl prostý. „Nad infrastrukturu se nesmí umístit stavby bez souhlasu majitele, což se v tomto případě stalo. Ta platforma byla nad vodárenskou sítí. Už jsme tu záležitost vyřešili s Vodárnou Plzeň. Materiál půjde znovu do majetkové komise a pak do rady. Naši podporu má už teď a myslím si, že setrvání náměstíčka teď schválí i majetková komise,“ informoval technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS). Pro zachování náměstíčka se za městský obvod vyslovil také místostarosta David Procházka (ANO).

„Kollárka má velký potenciál, ale dlouho tady chybělo místo, kde by se sousedé mohli neformálně setkat, poznat, posedět a poklábosit. Proto jsme tady vybudovali tuhle jednoduchou dřevěnou náves. Může ji využívat každý a teď přichází ideální čas, aby se tu konaly divadlo pro děti nebo třeba klidný koncert,” říká iniciátorka sousedského života a předsedkyně spolu Kollárka jinak Jana Eismanová

Dřevěné náměstíčko také pomáhá budovat pozitivní povědomí o Kollárově ulici a okolí. Jedním z důkazů je, že fotka náměstíčka se stala jednou z nejpopulárnějších příspěvků na oficiálním Facebooku města Plzně. Sousedé místo vybudovali vlastními silami, sami si na ně sehnali financování a také jej ve spolupráci s městskými metaři uklízí. Město tedy na jeho provoz v podstatě skoro nemusí finančně přispívat.

Fotogalerie

Dřevěné náměstíčko by v Kollárově ulici mělo zůstat i nadále | Autor: Archiv