Jsme televize vašeho kraje

Na Vinicích vznikne do půl roku nový park, součástí bude i originální psí hřiště

Plzeň, publikováno 29.01.2018, autor: Richard Beneš

V těchto místech vznikne ještě letos na sídlišti Vinice nový park | Autor: Plzen.eu

V prostoru nad zoologickou zahradou vznikne v první polovině roku 2018 nový park pro rekreaci obyvatel sídliště Vinice. Kromě cest, zeleně a mobiliáře bude jeho součástí i psí hřiště. Náklady na vybudování parku jsou 4,7 milionu korun a uhradí je město ze svého rozpočtu. Projekt realizuje Správa veřejného statku města Plzně.

Park se bude ohraničen ulicemi Bzenecká, Strážnická a Břeclavská a ulicí Nad ZOO. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně zpracoval územní studii a poté první městský obvod nechal zpracovat projekt a projednal jej s občany. Připomínky z veřejného projednání s veřejností se zapracovaly do finální dokumentace.

„Loni se uskutečnilo výběrové řízení na dodavatele stavby, před koncem roku 2017 začaly terénní práce kácením náletových a zdravotně nevhodných dřevin. Stavba bude dokončena nejpozději do poloviny roku,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík (KDU-ČSL).

„Základní součástí parkové plochy je zeleň. V parku bude vysázeno 37 stromů a 375 keřů. Barevnost prostoru zajistí trvalkové záhony a na jaře výsadby cibulovin. Proměnou projdou trávníky. Čeká je kompletní regenerace a díky intenzivní údržbě budou tvořit základní zelený koberec prostoru,“ popsala Hana Hrdličková ze Správy veřejného statku města Plzně. V parku se dále vybudují nové cesty, veřejné osvětlení, chybět nebudou lavičky, odpadkové koše, stojany na kola i fotbalová branka.

Zcela novým prostorem bude oplocené psí hřiště sloužící pro venčení psů a především pro zlepšování jejich fyzické zdatnosti. K tomu budou sloužit skokové překážky, kladina, tunel a další tréninkové prvky.

 

Fotogalerie

V těchto místech vznikne ještě letos na sídlišti Vinice nový park | Autor: Plzen.eu
V těchto místech vznikne ještě letos na sídlišti Vinice nový park | Autor: Plzen.eu