Jsme televize vašeho kraje

Milan Chovanec se bude ucházet o post předsedy ČSSD, na sjezd pozval i prezidenta Zemana

Plzeň, publikováno 28.01.2018, autor: Richard Beneš

Milan Chovanec se bude ucházet o post předsedy ČSSD | Autor: Archiv

Předseda krajské organizace ČSSD v Plzeňském kraji i současný úřadující šéf sociálních demokratů Milan Chovanec bude usilovat o post stranického předsedy. Bývalý ministr vnitra Chovanec získal nominaci na předsednický post ČSSD od své domovské krajské organizace. Podporu získal také od krajských organizací ve Zlínském a Ústeckém kraji. Po neúspěchu v loňských sněmovních volbách, kdy sociální demokraté získali jen 15 křesel ve Sněmovně Chovanec prohlásil, že stranu dovede pouze do jejího sjezdu. Jen díky podpoře své plzeňské organizace se však rozhodl kandidovat na předsedu ČSSD.

Sociálním demokratům chce Chovanec nabídnout program, který by měl vrátit stranu do levé části politického spektra. Na volební sjezd přijede na Chovancovo pozvání také aktuálně znovuzvolený prezident Miloš Zeman. Ten na loňský sjezd ČSSD pozvání nedostal a s množstvím sociálních demokratů neměl v poslední době zrovna ideální vztahy.

O předsednický post se utká s Chovancem také jihočeský hejtman a dlouhodobý kritik dosavadního vedení Jiří Zimola, dále pak stávající místopředseda strany Jan Hamáček, bývalý šéf Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík a poslanec a olomoucký primátor Antonín Staněk nebo také starostka České Lípy Romana Žatecká.

Fotogalerie

Milan Chovanec se bude ucházet o post předsedy ČSSD | Autor: Archiv