Jsme televize vašeho kraje

Karlovarská nemocnice zrekonstruovala kožní ambulanci a investovala i do dalších úprav

Karlovy Vary, publikováno 04.01.2018, autor: Richard Beneš

Nová kožní ambulance začala sloužit pacientům Nemocnice Karlovy Vary | Autor: TV ZAK

Nová kožní ambulance začala sloužit pacientům Nemocnice Karlovy Vary. Vedle komfortu pro návštěvníky nabízí i lepší zázemí zdravotnickému personálu. Další investici představovala výměna dveří, PVC prvků a madel v pavilonu C nebo vznik nového nadstandardního pokoje na neurologickém oddělení. Nemocnice náklady hradila ze svého rozpočtu a přesáhly čtyři miliony korun. Šlo o poměrně náročnou akci, protože veškeré úpravy se dělaly za plného provozu. V prvním patře pavilonu H tak vznikly tři nové ambulance kožního oddělení, dvě vyšetřovny, ale i pracoviště fototerapie, převazovna, nebo sesterna a čekárna pro pacienty, včetně zázemí pro sestry a provoz ambulancí. Stavba probíhala od července do konce října.

„Stavba je součástí dlouhodobé snahy naší nemocnice postupně zlepšovat prostředí jednotlivých oddělení. Organizačně ještě složitější byla výměna dveří, podlahových krytin a instalace ochranných prvků v pavilonu C. I ta probíhala za plného provozu, kdy bylo nutné vyměnit 108 kusů dveří, nebo instalovat nové podlahové krytiny na ploše 480 metrů čtverečních,” přiblížila rozsah stavby Jitka Samáková, předsedkyně představenstva nemocnice. To vše se konalo na lůžkovém kožním a rehabilitačním i neurologickém oddělení, stejně jako na lůžkovém oddělení chirurgie B a stacionáři. Za plného provozu pak probíhala také stavba nového nadstandardního pokoje na urologickém oddělení. Ten je plně bezbariérový, a pacientům nabídne především větší soukromí i komfort.

„Je třeba poděkovat jak pacientům, tak zaměstnancům karlovarské nemocnice za jejich velkou vstřícnost, se kterou respektovali průběh stavebních prací, i za toleranci k drobným omezením, bez nichž by nebylo možné tyto investice realizovat,“ zdůraznil krajský radní Jan Bureš (ODS). Ani tím ale investice v nemocnici nekončí.

„V karlovarské nemocnici plánujeme přestavbu porodnice, která by měla přijít na 50 milionů korun a zahrnuje i vybudování porodních sálů. Připraveno ale také máme 116 milionů na nové operační sály pro sokolovskou nemocnici. V tomto roce bude pokračovat samozřejmě i rekonstrukce nemocnice v Chebu, letos ve finančním objemu 150 milionů korun. Chceme, aby co nejkvalitnější a dostupnou péči měli občané ve všech nemocnicích našeho kraje,“ potvrdila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

Fotogalerie

Nová kožní ambulance začala sloužit pacientům Nemocnice Karlovy Vary | Autor: TV ZAK
Nová kožní ambulance začala sloužit pacientům Nemocnice Karlovy Vary | Autor: TV ZAK
Nová kožní ambulance začala sloužit pacientům Nemocnice Karlovy Vary | Autor: TV ZAK