Jsme televize vašeho kraje

Při nehodě autobusu a osobáku se zranili tři lidé, v Kolinci vypadlo batole z jízdy z připojeného přívěsu

Planá, publikováno 04.10.2017, autor: Richard Beneš

Zraněnou řidičku transportoval vrtulník letecké záchranné služby - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Autobus se ve středu ráno srazil v Plané na Tachovsku s osobním automobilem. Nehoda se stala v 6.45 hodin v okamžiku, kdy řidič (66) autobusu mířil Plzeňskou ulicí do centra. Při projíždění mírné pravotočivé zatáčky přejel z nezjištěných příčin do protisměru, kde čelně narazil do vozidla Škoda Octavia. Šestatřicetiletá řidička osobního automobilu utrpěla vážné zranění a vrtulník letecké záchranné služby ji transportoval na emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Zraněni byli také dva mladíci ve věku 15 a 17 let, kteří cestovali autobusem.

„Osobní automobil náraz do autobusu odmrštil na kapličku stojící poblíž komunikace. Zraněnou řidičku po ošetření na místě transportoval vrtulník do nemocnice,“ řekla mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Mluvčí záchranné služby Martin Brejcha dodal, že sanitky odvezly oba zraněné mladíky na chirurgickou ambulanci do stodské nemocnice.

Dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek. Zdravotní stav řidičky neumožnil dechovou zkoušku a policisté nařídili v jejím případě odběr krve. Škodu vzniklou na osobním automobilu odhadli policisté na 100 tisíc korun, škoda na autobusu byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Dalších 20 tisíc korun činí škoda na kapličce. Policisté nyní vyšetřují okolnosti nehody a míru zavinění všech jejích účastníků.

Vrtulník letecké záchranné služby zasahoval také u Kolince na Sušicku, kde automobil srazil dvacetiměsíčního chlapce. Nehoda se stala podle slov policejní mluvčí Dany Ladmanové v okamžiku, kdy se šestadvacetiletý řidič rozjel s automobilem s připojeným přívěsem. Nevšiml si bohužel, že se jeho syn ještě před rozjezdem vozidla zachytil zadního čela přívěsu, následně spadl na vozovku a zranil se. Muž z místa odjel. Plačícího chlapce, který byl při vědomí, našel na silnici až náhodný svědek. Ten přivolal pomoc i policii. Zraněného chlapečka transportoval vrtulník k vyšetření do nemocnice. Nehodou se začala zabývat policie.

Fotogalerie

Zraněnou řidičku transportoval vrtulník letecké záchranné služby - ilustrační foto | Autor: TV ZAK