Jsme televize vašeho kraje

Mladí jachtaři z Plzně patří ke světové špičce, svými úspěchy se pochlubili hejtmanovi

Plzeň, publikováno 23.08.2017, autor: Miroslav Brož

Mladí jachtaři z Plzně sbírají ocenění | Autor: KÚPK

Obrovské úspěchy v jachtingu sbírají sourozenci Dobrých na mezinárodní úrovni. Trojnásobní mistři České republiky skončili sedmí na mistrovství světa v nizozemském Medembliku. Ve výsledkové listině nenajdete žádnou jinou posádku ze suchozemského státu, která by se umístila výše než Jakub s Terezou. Ve středu je přijal na Krajském úřadu hejtman Josef Bernard a poděkoval jim za skvělou reprezentaci kraje.

Jakub a Tereza Dobrých. Sourozenci, kteří se věnují v Čechách jachtingu, což je poměrně netradiční sport. Kromě tří titulů mistra České republiky a dvou stříbrných medailí z evropského šampionátu si v červenci přivezli pohár i z mistrovství světa. V konkurenci 177 posádek z celého světa se umístili na sedmém místě. "Jako cíl jsme si dali umístění do desátého místa a to se nám splnilo. Povedlo se nám také během uplynulého víkendu zvítězit na závodě na Lipně," prozradil Jakub Dobrý. Ten se jachtingu věnuje osm let a jeho snem je dostat se na olympiádu.

Další dvojicí, kterou na krajském úřadě přijal hejtman, byli sourozenci Veronika a Vojtěch Cibulkovi. Ti se jachtingem zabývají teprve tři roky a už se mohou pochlubit republikovým vítězstvím a 55. místem z mistrovství světa. Veronika studuje ve Spojených státech amerických a kromě jachtingu se věnuje také lyžování. "Jachting je ale pro mne nejdůležitějším sportem a během roku, když jsme v zahraničí, mi velmi chybí. S bratrem jsme málo společně trénovali kvůli mému studiu, přesto jsme byli překvapeni skvělými výsledky, moc nás to oba baví," vysvětlila Veronika Cibulková.    

Fotogalerie

Mladí jachtaři z Plzně sbírají ocenění | Autor: KÚPK
Hejtman diskutuje s jachtaři | Autor: KÚPK
Hejtman předává sourozencům Cibulkovým děkovný list | Autor: KÚPK