Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Dálnici D5 u Nýřan ochromila v noci hromadná nehoda, tři lidé utrpěli zranění

Plzeň, publikováno 14.07.2017, autor: Richard Beneš, Zuzana Duzbabová

Na místě nehody bylo celkem šest automobilů | Autor: Zuzana Duzbabová

Hromadná nehoda šesti vozidel ochromila v noci na pátek provoz dálnice D5 u Nýřan ve směru na Plzeň. I když se na místě srazily jen dvě dodávky, nabouraných automobilů je celkem šest. Jedno vozidlo totiž přepravovalo na dvounápravovém přívěsu další čtyři osobní automobily. Dvě vozidla, včetně jedné dodávky, zůstala po střetu převrácená na střeše. Přivolaní záchranáři odvezli do nemocnice do Plzně celkem tři osoby, které při nehodě utrpěli zranění.

Mluvčí záchranné služby Martin Brejcha uvedl, že jednu vážně zraněnou ženu transportovala záchranka na oddělení emergency do fakultní nemocnice, další dva muži putovali do stejné nemocnice, jeden na chirurgickou ambulanci a druhý na úrazovku. Příčiny nehody vyšetřuje policie, nelze vyloučit že jeden z motoristů usnul za volantem. Mluvčí policie Dagmar Burešová uvedla, že dechové zkoušky u řidičů provedené na místě, vyloučily konzumaci alkoholu.

Dálnice byla neprůjezdná zhruba pět hodin, před šestou hodinou ranní se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh a o hodinu později byl provoz obnoven bez omezení.

Další hromadná dopravní nehoda v pátek ráno uzavřela také silnici I/13 z Karlových Varů na Chomutov. U Krásného Lesa před odbočkou na Horní hrad havarovala dvě osobní a dvě nákladní vozidla. Při havárii byli zraněni dva lidé. Provoz na silnici se podařilo obnovit po 10.00 hodin. Mluvčí hasičů Martin Kasal uvedl, že na místě zasahovali hasiči ze tří jednotek, policie i záchranná služba, která ošetřila dva zraněné. Ti naštěstí vyvázli s lehčím zraněním. Pro nákladní dopravu byla silnice zcela neprůjezdná, na místě se tvořily dlouhé kolony.

 

Fotogalerie

Na místě nehody bylo celkem šest automobilů | Autor: Zuzana Duzbabová
Nehoda ochromila v noci na pátek provoz dálnice D5 | Autor: Zuzana Duzbabová
Nehoda ochromila v noci na pátek provoz dálnice D5 | Autor: Duzana Duzbabová
Autor: HZSPK
Na místě nehody bylo celkem šest automobilů | Autor: HZSPK
Na místě nehody bylo celkem šest automobilů | Autor: HZSPK
Na místě nehody bylo celkem šest automobilů | Autor: HZSPK