Jsme televize vašeho kraje

Krajské nemocnice mají osmičlennou lékařskou radu pro odborné konzultace

Plzeň, publikováno 28.06.2017, autor: Richard Beneš

Nemocnice Klatovy - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Poradní orgán pro odborné konzultace v oblasti medicínské péče vytvořily Nemocnice Plzeňského kraje. Vznikla tak lékařská rada složená z osmi primářů, respektive vedoucích lékařů, kteří reprezentují hlavní medicínské obory. Kromě spolupráce s managementem budou členové Lékařské rady nemocnic PK zajišťovat i odbornou interní a externí komunikaci. Vznik lékařské rady přímo souvisí se změnami ve vedení krajských nemocnic. Web TV ZAK o tom informoval mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje (ZHPK) Jiří Kokoška.

Členové lékařské rady budou v pravidelném kontaktu se svými kolegy, primáři ve všech nemocnicích a budou s nimi řešit jak aktuální témata, tak i vize a rozvoj daných odborností. „Vážíme si připravenosti jednotlivých primářů vzít na sebe větší díl odpovědnosti a práce a koordinovat určité aktivity v oblasti navazování bližší spolupráce mezi jednotlivými krajskými nemocnicemi. Zástupci Lékařské rady se budou se svými kolegy v krajských nemocnicích potkávat, organizovat společné semináře, konzultovat použití vhodných materiálů a léků a dbát na medicínský rozvoj daných oborů v rámci krajských nemocnic,“ uvádí předseda představenstva ZHPK Marek Kýhos.

„Za své obory budou členové lékařské rady komunikovat i navenek, například vůči odborným společnostem nebo s pracovišti vyššího typu, zejména pak s klinikami Fakultní nemocnice Plzeň, s níž nemocnice PK navazují v těchto dnech užší spolupráci,“ dodal Jiří Kokoška.

 

Lékařská rada nemocnic Plzeňského kraje

 

Doc. MUDr. Štěpán Kutílek, CSc. (KN)

dětské lékařství

 

MUDr. Milan Štěrbák (SN)

vnitřní lékařství a následná péče

 

MUDr. Jindřich Křižan (DN)

chirurgické obory

 

MUDr. Bohumil Kuneš (KN)

gynekologie a porodnictví

 

MUDr. Miriam Gredová (KN)

ARO a intenzivní péče

 

MUDr. Jan Bulka (SN)

 zobrazovací metody

 

MUDr. Richard Pikner, Ph.D. (KN)

 klinické laboratoře

 

MUDr. Hana Weisová (RN)

rehabilitační péče

Fotogalerie

Nemocnice Klatovy - ilustrační foto | Autor: TV ZAK