Jsme televize vašeho kraje

Cyklistu na Domažlicku srazil z kola jelen přebíhající přes silnici, muž utrpěl poranění pánve

Plzeň, publikováno 14.06.2017, autor: Richard Beneš

Jelen - ilustrační foto

Kuriózní nehodu zažil ve středu kolem třetí hodiny ranní pětačtyřicetiletý cyklista na silnici spojující obce Rybník a Závist na Domažlicku. Při jízdě po silnici, která vede zalesněným územím CHKO Český les, vběhl náhle cyklistovi do jízdní dráhy z pravé strany jelen. Cyklista nečekaný střet s urostlým paroháčem neustál a skončil v nemocnici s rozdrcenou pánví.

„Upadl z kola na zem a utrpěl při tom lehké zranění. Z místa dopravní nehody ho sanitka převezla do nemocnice k ošetření. Policisté u cyklisty provedli dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek,“ informovala web TV ZAK policejní mluvčí Dagmar Brožová. Fakt, že se nehoda stala tak, jak ji popsal zraněný cyklista, potvrdil i náhodný svědek projíždějící kolem automobilem.

Škodu na jízdním kole a na batohu způsobenou v důsledku pádu vyčíslil zraněný cyklista na šest tisíc korun. Jelen zřejmě přežil střet bez újmy na zdraví a utekl do lesa.

 

Fotogalerie

Takto zachytila střet s jelenem kamera na vozidle záchranné služby, které pospíchalo k případu v oblasti Modravy na Šumavě | Autor: ZZS PK
Jelen - ilustrační foto