Jsme televize vašeho kraje

Čtyři lidé se vážně zranili při ranní nehodě na Tachovsku, viník havárie řídil s alkoholem v krvi

Plzeň, publikováno 30.05.2017, autor: Richard Beneš

Záchranáři zasahují u nehody dvou vozidel poblíž Starého Sedliště | Autor: HZS PK

Vážnou nehodu dvou vozidel způsobil v úterý ráno pod vlivem alkoholu osmačtyřicetiletý řidič poblíž Starého Sedliště na Tachovsku. Při havárii se zranili čtyři lidé. Dva zraněné transportoval vrtulník letecké záchranné služby na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Nehoda se stala při vyjíždění z vedlejší silnice na křižovatce U Labutě, kdy řidič zřejmě nedal přednost vozidlu na hlavní silnici.

„Řidič Škody Fabia nedal přednost vozu značky KIA, který jel po hlavní silnici od Mlýnce na Tachov. Obě auta náraz odmrštil do pole,“ informovala tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že viník nehody měl pozitivní test na alkohol. Jeho přesné množství odhalí až lékařské vyšetření.

Řidiče fabie a jeho devětatřicetiletého spolujezdce, kteří vyjížděli z vedlejší silnice, převezl vrtulník do Plzně. „Oba muži utrpěli středně těžká poranění v oblasti hrudníku, byli při vědomí,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha. Druhého řidiče a jeho třiašedesátiletou spolujezdkyni transportovaly sanitky záchranné služby na chirurgii do Stodské nemocnice.

Škoda na vozidlech se odhaduje na 350 tisíc korun.

Fotogalerie

Záchranáři zasahují u nehody dvou vozidel poblíž Starého Sedliště | Autor: HZS PK