Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Pyrotechnika zranila děti při novoročním ohňostroji pořádaným Městem Touškov

Plzeň, publikováno 01.01.2019, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Dvě děti se zranily na Nový rok v podvečer ve Městě Touškov při ohňostroji, který tam pořádal místní městský úřad. Původně se mluvilo o třech zraněných dětech, jednomu chlapci ale vlétly do očí jen nečistoty a stačilo oči jen propláchnout. Na místě zasahovali záchranáři, policisté i hasiči. Děti utrpěly popáleniny. Policejní mluvčí Dagmar Burešová bezprostředně po události uvedla, že policisté zahájí v souvislosti s případem úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Policisté také prověřují okolnosti silvestrovského obřího výbuchu upravené pyrotechniky na náměstí v Přešticích, který má mít na svědomí jeden mladý muž.

Ohňostroj pro město zajišťovala soukromá firma. Děti zranil a popálil neznámý předmět, který měl ke konci produkce vlétnout do davu přihlížejících. Jednalo se o menší část zbytku vyhořelého kusu pyrotechniky. Zranění dětí naštěstí nejsou vážná. Záchranáři je převezli k ošetření do nemocnice. "Jedenáctiletou dívku a šestiletého chlapce ZZS PK transportovala za plného vědomí s lehkým poraněním do Fakultní nemocnice v Plzni k dalšímu ošetření," uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Dalším případem, který souvisí s požíváním pyrotechniky se zabývají policisté z Přeštic. Jednalo se řízenou explozi podomácku vyrobené pyrotechniky. Tu odpálila skupina osob při silvestrovských oslavách na přeštickém náměstí. Exploze rozzářila celé náměstí a vytvořila na chvíli velký ohnivý hřib. Výbuch zachytil na mobil někdo z lidí přítomných v tu dobu na náměstí. Video okamžitě začalo kolovat po sociálních sítích a vyvolávalo velké diskuse o tom, zda byla ohrožena bezpečnost.

"Na náměstí si připravil upravenou pyrotechniku muž (21) a odpálil ji. Kriminalisté v současné době vyslýchají svědky, zjišťují, co vše bylo použito k přípravě, zda došlo ke zranění osob či škodám na majetku. Do současné doby nemáme informace o tom, že by byl někdo zraněn. Policisté také požádali o odborné vyjádření, zda tímto jednáním mohlo dojít k ohrožení života a zdraví a čekáme na výsledky," doplnila mluvčí policie Martina Korandová.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv
Výbuch na přeštickém náměstí, jak ho zachytil mobilem jeden ze svědků | Autor: FB