Jsme televize vašeho kraje

Při skákání do vody v lomu ve Štěnovicích se vážně zranil mladý muž, záchrana přišla z výšky

Plzeň, publikováno 09.07.2017, autor: Richard Beneš

Vrtulník letecké záchranné služby zasahoval v neděli večer v lomu u Štěnovic, kde se při koupání vážně zranil mladý muž | Autor: TV ZAK

Záchranáři s vrtulníkem a lezeckým družstvem zasahovali v neděli v podvečer v lomu ve Štenovicích na jižním Plzeňsku. Mnohočetná poranění tam totiž utrpěl asi dvacetiletý mladík, který skočil do vody ze skály a když se vynořil, dopadl mu nešťastnou náhodnou přímo na záda z výšky kolem sedmi metrů další skokan. Mladíka, který okamžitě upadl do bezvědomí, naštěstí z vody vytáhli ke břehu svědci události, kteří také okamžitě přivolali záchranáře.

„Neštěstí se stalo kolem 18.00 hodin. Jeden z mladíků se po skoku vynořoval z vody, když do vody skočil další. Nemohl už zabránit tomu, aby dopadl na mladíka ve vodě,“ uvedla mluvčí policie Markéta Fialová.

Vzhledem k nepřístupnému terénu na malém skalnatém výběžku u skalní stěny se zachráncům nepodařilo vytáhnout bezvládné tělo zraněného mladíka z vody na břeh. Do akci bylo nasazeno lezecké družstvo hasičů. Jednoho z lezců pak společně se zraněným mužem na nosítkách vyzvedl ze na laně vrtulník. Ten následně transportoval zraněného do plzeňské nemocnice.

„Mladý muž utrpěl mnohočetná zraněními, během transportu už byl při vědomí. Vrtulník ho přepravil na emergency do Fakultní nemocnice Plzeň,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Okolnosti zranění a míru zavinění všech zúčastněných osob teď vyšetřuje policie.

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby zasahoval v neděli večer v lomu u Štěnovic, kde se při koupání vážně zranil mladý muž | Autor: TV ZAK